Skip to content

Tværsektoriel debat ved Verdensmålsugen

2030-panelet satte tværsektorielle løsninger på dagsordenen ved Verdensmålsugen 22.-24. september. Som medvært stod 2030-panelet for debatter, der samlede forskellige sektorers perspektiver i at finde inspirerende løsninger. Flere af panelets medlemmer deltog i debatter sammen med relevante eksperter, hvor de sammen efterstræbte at vise, at det er nødvendigt at tænke på en ny måde, hvis vi vil i mål med Verdensmålene.

I en debat om, hvordan vi handler øjeblikkeligt og ambitiøst på klima mødtes en aktivist fra Extinction Rebellion med vicedirektør i Dansk Industri Anne Højer Simonsen og folketingsmedlem Marie Bjerre (V) og Troels Dam Christensen fra civilsamfundets 92-gruppen. De fire panelister fandt fælles fodslag i, at der er behov for handling. Selv om de præsenterede forskellige bud på hvordan, var der en overraskende oplevelse af, at man ikke var ”på hver sin planet”.

​Flere sektorer efterstræbte i fællesskab løsninger på, hvordan vi får ”et bedre samfund”, da Globalt Fokus formand Rasmus Stuhr Jakobsen, Højskolernes Lisbeth Trinskjær, rektor på Det Kongelige Danske Kunstakademi Lene Dammand Lund, Anemone Birkebæk fra UN Live, Direktør i Institut for Menneskerettigheder Louise Holck og professor Katherine Richardson mødtes på scenen i Altingets Gård.

Vores Mål var også på dagsordenen. Fredag samledes Dansk Erhverv, KL og Verdens Bedste Nyheder med DTU og Danmarks Statistik til en snak om, hvordan Vores Mål kan bruges til at skabe udvikling i en dansk kontekst.

Du kan (gen)se debatterne her:

Hvordan sikrer vi ambitiøs og øjeblikkelig klimahandling?

Hvordan bygger vi et bedre samfund?

Vores Mål i praksis

Verdensmålsugen arrangeres af Altinget og Mandag Morgen, Global Compact Network og 2030-panelet og fandt i 2021 sted i Altinget og Mandag Morgens gård d.22.-24. september.

Back To Top