Skip to content

Nyt formandskab i 2030-panelet

Pressemeddelelse: 2030-panelet har netop valgt et nyt formandskab, der skal stå i spidsen for panelets arbejde på Verdensmålsområdet.

Sara Krüger Falk, direktør i Global Compact Network Denmark, er genvalgt som formand, mens Simon Kjær Hansen, leder af Crown Princess Mary Center på Københavns Universitet, er ny næstformand. Han overtager fra Clara Halvorsen, som trådte ud af panelet i marts efter hun forlod styrelsen i Dansk Ungdoms Fællesråd.

Sara Krüger Falk glæder sig over at fortsætte på formandsposten med selskab af Simon Kjær Hansen som næstformand:

“Jeg er rigtig glad for valget af Simon som næstformand. Jeg tror på at vi kan supplere hinanden godt i formandskabet, og jeg synes at Simon bringer mange gode kompetencer og erfaringer ind i panelets arbejde. Og så er jeg selvfølgelig glad for at være genvalgt som formand. Panelet står et rigtigt spændende sted lige nu, med en ny treårig bevilling fra Finansministeriet og høje ambitioner for at lykkes med Verdensmålene. Dét arbejde glæder jeg mig til at fortsætte sammen med Simon og resten af panelet.”

Simon Kjær Hansen er ligeledes begejstret for at træde til i den nye rolle:

“Verdensmålene er et af de absolut vigtigste pejlemærker for bæredygtig udvikling, og 2030-panelet er en central aktør i det danske arbejde med Verdensmålene. Jeg ser meget frem til at løfte opgaven sammen med Sara, de mange forskellige eksperter i panelet og alle de eksterne partnere, panelet samarbejder med. Som jeg ser det, er det netop gennem partnerskaber og et stærkt tværfagligt fokus, at vi kan nå længst.”

Sammen med resten af panelets medlemmer står det nye formandskab bl.a. overfor udgivelsen af den første årlige statusrapport, der i år for første gang gør status på implementeringen af Verdensmålene i en dansk kontekst med udgangspunkt i de danske målepunkter fra “Vores Mål” projektet.

Back To Top