Skip to content

2030-panelets side-event SDG Summit NY 2023

 

18 september 2023 afholdt 2030-panelet et side-event ifm. SDG Summit i NY.

“Vi er ikke på rette kurs, hvis vi skal nå i mål med Verdensmålene i 2030. Danmark halter fortsat bagud på vigtige punkter som ansvarlig produktion og forbrug, og vi kan gøre meget mere for at beskytte vores natur og redde biodiversiteten. Målene hænger uløseligt sammen og derfor er høje ambitioner og holistisk handling fuldstændig afgørende. Det er også komplekst, og derfor er der brug for at finde samarbejdet, partnerskaber og håbet frem, hvis vi skal nå i mål med Verdensmålene både i Danmark og på globalt plan.”

Det var budskaberne fra 2030-panelets formand Sara Krüger Falk til TV-Avisen direkte fra #UNGA og SDG Summit i New York. SDG Summit i New York havde den specifikke overskrift, ”at redde Verdensmålene”, som led i FN’s 78. generalforsamling.

2030-panelets side-event

Den 18 september 2023 holdt 2030-panelet i samarbejde med UN-global Compact Denmark, 2030Beyond og General Konsulatet i NY et side-event under emnet “How do we maintain ongoing action in partnership between Business, Civil Society and Politics?”.

I første paneldebat modereret af Sara Krüger Falk deltog Simon Boas Hoffmeyer, Senior Director i Carlsberg Group, Sara Nassehi Nejad, Lead Sustainability Specialist i Vestas, Rosario Del Pilar Diaz Garavito, Founder & CEO The Millennials Movement og Nakaibale Lynda Eunice, Founder Tujifunze Africa Foundation and EU- Youth Sounding Board- Uganda. Her drøftede panelet spørgsmålet “How do we encourage and maintain multistakeholder Collaboration achieving the SDGs?”. 

I den efterfølgende paneldebat modereret af Kirsten Brosbøl deltog Barry Andrews, MEP, Ireland, Chairman of the SDG Alliance og Aaja Chemnitz, Greenlandic member of the Danish Parliament og medlem af 2030-netværket. Her drøftede panelet “How can politicians accross the world accelerate action and maintain focus on achieving the SDGs?”.

Regeringen deltog i åbningen

Mette Frederiksen og Dan Jørgensen repræsenterede Danmark ved åbningen til #SDGSummit #UNGA78 d. 18 september. Her bekræftede Danmark sit store bidrag til det globale arbejde med verdensmål og bæredygtighed med et ønske om ”at skifte gear og accelerere indsatsen for Verdensmålene og den grønne omstilling”. 21 september leverede Dan Jørgensen Danmarks UNGA-tale. Her sagde han bl.a.: Vedtagelsen af Verdensmålene var et stolt øjeblik. For Danmark og for alle. Vedtagelsen af en transformerende dagsorden. I dag har vi brug for transformerende handling. Hurtigst muligt og i en massiv skala. Verdensmålene skal tilbage på sporet. Det er vores generations pligt at få verden tilbage på sporet igen. Alle regeringer har også et ansvar for at prioritere Verdensmålene hjemme.

Du kan høre Sara Krüger Falks udtalelse på 2030-panelets Linkedin her:

Back To Top