Skip to content

2030-panelet får nyt sekretariat

Tænketanken Mandag Morgen skal fra 1. juli 2023 stå for sekretariatsbetjening af 2030-panelet, der overtager opgaven fra Globalt Fokus. 

Tænketanken Mandag Morgen var en af i alt fire organisationer, der bød ind på at løse opgaven med at sekretariatsbetjene 2030-panelet. Alle kandidater var gode og kvalificerede, så det var ikke et nemt valg, forklarer Sara Krüger Falk, der er formand for 2030-panelet. Hun er glad for, at det bliver Tænketanken Mandag Morgen, der fremover skal være værtsorganisation for panelet: 

“Tænketanken Mandag Morgen kan levere en driftssikker daglig sekretariatsbetjening af panelets arbejde, og har både politisk og strategisk tække. Og dét får vi i den grad brug for, da vi er langt fra at være i mål, når det kommer til indfrielsen af Verdensmålene i både Danmark og globalt.” 

I Tænketanken Mandag Morgen ser man frem til at blive værtsorganisation for 2030-panelet: 

“Vi er virkelig glade for, at 2030-panelet har betroet os opgaven med at bistå dem med at fremme Verdensmålene gennem viden, debat og handling”, siger Jonas Keiding Lindholm, direktør for Tænketanken Mandag Morgen, og supplerer: “Som politisk uafhængig tænketank samarbejder vi bredt med organisationer og virksomheder fra alle samfundets sektorer for at skabe indsigt og løsninger for mennesker og samfund. Derfor ser vi også virkelig frem til at understøtte 2030-panelets tværsektorielle arbejde med at fremme verdens vigtigste plan for mennesker og klode.” 

Tænketanken Mandag Morgen overtager sekretariatsbetjeningen fra Globalt Fokus, som efter seks år giver stafetten videre. Mette Müller Kristensen, der er direktør i Globalt Fokus, forklarer: 

“Det er med ydmyg stolthed af alt det vi i Globalt Fokus sammen med et stærkt 2030-panel har opnået, at vi nu overdrager arbejdet til Tænketanken Mandag Morgen. 2030-panelet har udviklet sig til en vigtig Verdensmålsaktør i Danmark, der med afsæt i solid faglighed og høje ambitioner kritisk og konstruktivt bidrager til Danmarks opnåelse af Verdensmålene. Det er vi hos Globalt Fokus stolte af, at vi har bidraget med.” 

Mette Müller Kristensen og Globalt Fokus vil fortsat være medlem af 2030-panelet, og dét er Sara Krüger Falk glad for: 

“Globalt Fokus har været med helt fra begyndelsen, og har fra kulissen været med til at forme og udvikle panelets arbejde til, hvor vi står i dag. Det har de gjort på både dygtig og professionel vis, og med stort engagement. Det skylder vi Globalt Fokus en stor tak for. Heldigvis fortsætter samarbejdet, for Globalt Fokus og civilsamfundets globale og grønne stemme er fortsat en vigtig aktør, når det kommer til Verdensmålsdagsordenen og 2030-panelets arbejde.” 

Det istemmer Mette Müller Kristensen, som ser frem til at fortsætte arbejdet som medlem af panelet: 

“Som medlem af panelet og repræsentant for civilsamfundet, der arbejder med udvikling, humanitære indsatser og den globale grønne dagsorden, vil vi fortsat stå stærkt på at skabe den altafgørende kobling til verden og udviklingslandene i det danske arbejde med opnåelse af Verdensmålene og Leave No One Behind-dagsordenen.” 

2030-panelets logo
2030-panelets logo
Back To Top