2030-panelet var igen i år med til at sætte fokus på Verdensmålene på Folkemødet. Som en del af værtsgruppen for Verdensmålenes Plads, var panelet med til at skabe rammerne for en god og konstruktiv dialog om udfordringer og løsninger i forhold til at nå Verdensmålene inden 2030. 

​​

Panelet bød også selv til debat om, hvordan vi sikrer en retfærdig grøn omstilling, afholdte en quiz om Vores Mål-projektet og inviterede til en samtaleworkshop med mange forskellige aktører om Ukraine i lyset af Verdensmålene. Lørdag aften uddelte panelet endnu engang Verdensmålenes Pris, og interviewede også en af vinderne fra sidste år. Panelet gav desuden en forsmag på resultaterne fra panelets statusrapport om den danske implementering af Verdensmålene, der udkommer til september.

Herunder kan du se et par af højdepunkterne fra 2030-panelets Folkemøde:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fotos: Jacob Crawfurd

2030-panelet satte Verdensmålene på dagsordenen på Folkemødet

22. juni 2022

Vinderne af Verdensmålsprisen 2022
Vinderne af Verdensmålsprisen 2022

Charlotte Hedevang Nielsen, Efterskolerne, vandt forandringsprisen, mens Signe Hartvig Dauggaard, Great Minority, vandt inkluderingsprisen og ildsjælsprisen gik til Rune Sandholdt, NGUVU. Trofæerne er i år udarbejdet af Crafts in Glass and Ceramics under Det Kongelige Akademi på Bornholm.

press to zoom
Halvvejs mod 2030: Er Danmarks Verdensmålssucces blevet en sovepude?
Halvvejs mod 2030: Er Danmarks Verdensmålssucces blevet en sovepude?

”Hvis alle skal forbruge som danskerne skal vi bruge fire jordkloder”, fortæller Anja Philip. Sammen med Thomas Ravn-Pedersen og Sara Krüger Falks gør 2030-panelet status på et par af Verdensmålene og løfter sløret for 2030-panelets statusrapport, der udkommer til september.

press to zoom
En retfærdig grøn omstilling - tror du selv på det?
En retfærdig grøn omstilling - tror du selv på det?

Louise Holck, Marie Gad, Morten Ryom og Majbrit Berlau debatterer, hvordan vi sikrer en retfærdig grøn omstilling, hvor ingen lades i stikken. Jesper Dalgaard Pøhler moderer debatten.

press to zoom
1/10